laupäev, 17. detsember 2011

Rage

ID Software'i poolt loodud mäng, mis kasutab id Tech 5 mootorit. Uskumatu... Ma pole kaua kaua ID Softist kuulnud, seega oli see hea üllatus...



Esmalt on graafiline osa suisa rabav, sellele pole teist seletust. See post-apo maailm on väga sünge, kuid ilusates toonides. Tegelaste animeeritus on väga väga kena. Mootor jookseb sujuvalt ja sihtiminegi on täpselt nii nagu vaja.



Sõiduautod on siiski pigem arcade kui midagi muud. Sõidavad ja käituvad veidralt, kuid ega siis sõidus kogu võlu peitu.


Sind ümbritseb kõikjal mingi kola, kust võib ka asjalikku kola leida, millest omakorda võimalik erinevaid vidinaid meisterdada. Tuleb kasuks :)




Kui juba mängus mingi siht saavutatud, antakse võimalus ka tegelase valikuks - kes sa siiski olla tahad?


Kiirvalikuna relvaklahve on kokku 4. Padruneid pole siin mängus raisata, mis loob mõnevõrra tasakaalukama lähenemise. Harvad pole ka juhused, kus kuule praktiliselt ei olegi. Hoia kuulid alati varuks!



Enne kui sind ühest kohast teise suunatakse, saad sellekohase kinnituse. See on üks nendest asjadest, mis peaks igal mängul olema. Eriti jube on asi siis, kui tasemest vaja mingid X asjad kokku korjata ja mäng sind taseme lõpust ette ei teata. Lähed mingist Y kohast läbi ning ongi "loading" pilt jälle ees...


Plahvatused on ka kenakesed, muidugi. Arendajate tubli töö!



Snaiper? Yea! Works? Yea...


Mängus on ka veidraid relvi... Üks allutab vastase mängija kontrolli alla... ajutiselt... natukeseks... kuni.... pläraki... nvm...



Mäng pole niiväga hirmutav, kui meeletut actionit pakkuv tükk. Maailm on suhteliselt väike, kuid tegemist on sellegi poolest omajagu :)




Nagu Murphy seadus ütleb: "Ära kaota pead... Võibolla tahavad nad seda maha võtta...". Just nii...


Mõned vastased on karmimad kui teised. Aga eks nendelgi on oma õrnad kohad ;)



Ain't this cool? Disainerid on ennast ka siinkohal kõvasti ületanud. ID Ruulz!





Relvade upgrade on soovituslik. Saab palju lahedamaid trikke teha :)






Tegu on ühe ilusaima mänguga, mida jällegi viimasel ajal mänginud olen. Mäng on ideaalne, päris mitmes mõttes. Tihti võtad hoo maha ja uurid end ümbritsevat maailma. Võrratu, tõsiselt võrratu.

Ainsa veana võiks öelda, et tihti oli vaja mitu headshotti, et vastat maha võtta. See pole päris õige. Headshot peaks olema täpsuslask, mis peaks tõsisemadki vastased maha niitma. Selline on minu arvamus.

FPS fännidele kohustuslik.

[9/10]

0 kommentaari: