esmaspäev, 16. veebruar 2009

Tomb Raider: Underworld

Tomb Raider on olnud minu lemmik alates esimesest versioonist. Tõsi küll, graafika oli sutsu kehvem ning juhitavus oli kandilisem, kuid siiski lemmik. Tomb Raider on jõudnud juba kaugele. Underworld on selles seerias juba üheksanda mänguni. Vähesed mängud on nii menukad.

(1996) Tomb Raider
(1997) Tomb Raider II
(1998) Tomb Raider III
(1999) Tomb Raider: The Last Revelation
(2000) Tomb Raider Chronicles
(2003) Tomb Raider: The Angel of Darkness
(2006) Tomb Raider: Legend
(2008) Tomb Raider: Anniversary
(2008) Tomb Raider: Underworld

Kõik mängud pole muidugi mängimist väärt kuid Tomb Raider, Tomb Raider: The Last Revelation, Tomb Raider: Legend, Tomb Raider: Anniversary ja Tomb Raider: Underworld on proovimist väärt. Kellele piksel graafika kohe üldse ei meeldi, jätku esimene Tomb Raider vahele :)

Underworldis on paraku palju rõhku pandud graafikale kuid vähem sisule. Kui mäng kaalub 8GB DVD plaati, siis miks on stroori nii lühike? Kui tekstuuridja mootor on olemas, miks mitte seda ära kasutada?

Let's move on!

Graafiline külg on super!


Lara on väga selgelt ja hästi välja joonistatud. Tegelane liigub sujuvalt, mootor on mugav.


Palju rõhku on nüüdsest ka leveli dünaamikal. Objekte saab ümber tõsta. Lara pani jala ploki peale, mis pole osa leveli disainist. Plokkide ümber seadmine võiks olla pisut mugavam, kuna alailma kipub ta selle otse jalgade alla kukutama. Naljakas ja pisut tüütu :)


Ronimise osa on ka lihvitud. Ronib nagu orav ning väga väga siva. Lausa lust vaadata.


Mõnes levelis jätkub natuke kauemaks mõtlemist, samas raskeid kohti praktiliselt polegi. Igas ruumis leiab kiirelt lahendused üles. Mäletan et vanemates versioonides oli rohkem lusti nuputamisega.




Transpordivahend mootorratas. Sellega ringi kärutada on pigem ar


Minul jäi Chronicles vahele, sest mulle ei meeldinud inimesi tappa. Peale selle oli too mäng väga jabura sisuga. Underworldis on toredat elukad, keda tappa. Fun, fun, wiii :)


Blur on kena, kas pole?



Viimased kolm Tomb Raideri seeriat on kõik hästi õnnestunud. Sisu on üldiselt hea, kuid mängu pikkus on liiga lühike. Sellise suuruse (8GB) eest peaks saama 5x rohkem mängurõõmu.

[8/10]

0 kommentaari: