teisipäev, 17. veebruar 2009

Grand Theft Auto 4

Kauaoodatud mänguke, mis paljude sõnul jäi tulemisega hiljaks.

(1997) Grand Theft Auto
(1999) Grand Theft Auto 2
(2001) Grand Theft Auto 3
(2002) Grand Theft Auto: Vice City
(2004) Grand Theft Auto: San Andreas
(2008) Grand Theft Auto IV

Mäng on graafiliselt väga kena. Minu GeFoce 8800GT sai tavalise pildi renderdatud. Eks pean kunagi uuesti läbi tegema, kui graafikakaart suudab full detailidega seda pädevalt jooksutada.

Multiplayer tugi on siiski teretulnud :)

Muudetud on tegelaste dünaamikat. Nüüdsest reageerivad tegelased ümbruskonna teguritele, mõjudele ja võimalustele. Näiteks kui kõndida otsa inimesele, siis ta astub paar sammu tagasi. Kui tema seljataha peaks jääma mingi objekt millele ta otsa koperdab, siis ta kukub pikali. Samas, kui on võimalus millegist kinni haarata kukkumise käigus, siis ta seda ka teeb. Enam pole kasutusel pelgalt animatsioonid.

Muudetud on ka autode juhitavust. Varasem arcade on asendunud simulatsiooniga. Enam ei saa täiel kiirusel kurve välja võtta :)

Relvade valik oli minu jaoks pettumus. Oleks oodanud midagi palju enamat. Samas on relvade ja kuulide arv piiratud.

Kaart on pisem kui GTA San Andreases. Seda ehk seetõttu, et taaskord on mäng New Yorgis.


Masinavalik on suur nagu alati. Tänavatel võib kohata autosid, miks oleks sobilikud kandidaadid vanametalli kokkuostu.

Palju kasu on GPS-i laadsest süsteemist, mis juhatab sind sihtkohta. Linna ma endale selgeks ei saanudki. GTA3-e kaart on siiani meeles :)


Tundub et taevale oli rohkem rõhku oli pandud GTA3-es ja Vice City-s. Nüüd on taevas küll olemas, kuid ilma muutused jäävad kuidagi tahaplaanile.


Müstika, miks alatasa rehvid katki läksid, kui ma politsei eest põgenesin. Tõesti müstika :)



Linnaosad on ära jaotatud, ning suhtluskeel varieerub siin-seal. Autot röövides sain sõimu osaliseks, kus vene keeles kõnelev tegelane lubas minuga koledaid asju teha. Hehe... See on positiivne, et keel tundub olevat ka tõeline vene keel, mitte kohaliku ameeriklase aktsendiga.


Üle silla ei saa. Way no. Miks? Dunno :S


Autod ei lenda kohe peale süttimist õhku. Taas positiivne. Nüüd on aega autost välja tulla ning rahulikult minema jalutada.



Vumm vumm :D


Öine sild, beautiful!

Ah jaa, minu pisike kiiks : Snaiper. Olemas ta on, kuid tunnet taas pole. Mootor vajab selles osas veel palju lihvimist, enne kui see arvestatav relvamäng oleks.



Liftid, liftid, liftid. Jap, need toimivad. Kuidas siis muidu katusele peaks saama? Helikopteriga? Neid on ka mängus vähe.


Surmakaader on mustvalge, mis annab mängule vürtsi.


Noh, mainiks ka selle ära, et tüüp oskab ujuda. Seda küll juba San Andreasest saati, kuid hea on see sellegi poolest :)


Mängu cutscene'd on hästi valitud. Päris fun, eh?


Taas rehviprobleemid. Autodele pole ekstra garaaže, mistõttu tuleb nad teatud parkimiskohtadele parkida, et nad ka pärast loadimist alles oleksid.


Pimeduserüütel?


GTA on mängimist väärt. Pisut lühike, kuid nauditav.

[7/10]

0 kommentaari: