pühapäev, 22. august 2010

Just Cause 2

2010. aasta alguses ilmavalgust näinud märulimäng, millele õla alla pannud ka Eidos Interactive. Mootor ise on Avalanche'i toodang ning selle järgi ka nime saanud Avalanche Engine 2.0.




Tegu on 2006. aastal ilmunud Just Cause järjega. Seekord on uuendusi rohkesti. Mängu tegevus toimub Panau saarel, mida valitseb türannist diktaator. Saare maastik on mitmekülgne: kõrbed, mäed, vihmametsad, jõed, järved ja lumised liustikud. Võimas!

Mis teeb siis mängu sedavõrd heaks? Alustuseks, sõidukid on kõik juhitatavad kuid mitte nauditavad. See on siiski arcade ja selle anname me mängule andeks, eks? :)

Juba mängu alguses suutsin ma ronida mobiilimasti otsa maailma uurima. Peale alla lendamist (langevarjuga, mida peategelasel on vist tuhandeid seljakotis), lasin masti kaks kinnitustrossi katki. Kaboom...

Flying low? Too slow? Nope!

Teiseks, sinu ülesanne on tekitada kaost. Kaos annab sulle punkte... Puntkid annavad sulle ligipääsu parematele relvadele ja sõidu- ning lennuvahenditele.


Madistada saab kõikjal. See alus on loomulikult "pihta pandud" :)


Mängumaad on kokku 20 ruutkilomeetrit. Ühest saare otsast on võimalik hea ilmaga näha teise otsa. See on võimas visuaalne elamus. Kaugel tagamail paistavad linnatuled...

Mängu kaardilt paraku välja sõita ei õnnestunud :S


Et mängus rohkem midagi teha oleks, on sisse toodud võistlused jms. Langevarjuga lendamised, lennukitega lendamised, helikopteritega lendamised, autodega rallimised... Ja seda aja peale... Mõned nendest võistlustest võivad väga depressiivsed olla kuid ei maksa alla anda. Paljusid lendamise võistluseid on võimalik läbi teha ka näiteks helikopteriga :)


Üle saare on paistatud kastid, mis erinevad boonuseid annavad. On relva osad (relvade upgradeks), Elukastid (saad üha rohkem elusid). Kastide leidmine läks palju lihtsamaks, kui ma ükskord taipasin et ekraani vasakus ülemises nurgas olev levimärk on kastide leidmiseks hädavajalik :)

Taaskord, destruction on tema teema! Mida kaugemale mängus jõuad, seda valusamate relvadega lasevad sind vastased.


On võimalik ka helikopterit kaaperdada? Mhm! Kuidas? Peategelasel on käele kinnitatud kaabel, millega ta igas suunas vehkida saab. Ebareaalne? No jah, aga arcade on fun! :)


Üle kaardi on linnad, baasid jms. kohakesed, kus kastid peidus on. Kõiki kohti on võimalik "läbi teha", leides üles kõik kastid ja hävitades kõik riigile kuuluva varanduse, nagu: alajaamad, sidetornid, trahvod, tanklad, kütusevaadid, propagandabussid jms.






Koguda saab ka vidinaid, mis mängu poolest midagi juurde ei anna. Õnneks on nende asukoht kaardil märgitud ning leidmine pole just probleem. Mängu 100% läbi mängimiseks on vaja ka need üles leida.


Panau diktaator on suur naftagigant... Mis saaks veel parem olla kui nafta kraanid kinni keerata? Või siis torud õhku lasta? Mulle sobib!


Mängul on omajagu kalu, mis mängurõõmu siiski ei sega. Ma olen kaua nurisenud, et ei tehta normaalse pikkusega mänge. Seekord, on hoopis teine lugu. Selles mängus on 1% saavutatav vaid 1h mängimisega. Ehk siis 100% kätte saamiseks kulub 100h mänguaega. I shit u not! Missioonid lähevad ülikiirelt kuid protsendid tulevad aeglaselt.

Kui sulle meeldib GTA seeria, Mercenaries 2 või Far Cry, siis proovi kindlasti ka see ära!

[9/10]

0 kommentaari: