kolmapäev, 5. september 2012

Alan Wake

Remedy Entertainment'i (Soome firma) poolt loodud ja Microsofti Game Studios poolt välja antud sünge TPS, mis oma idee poolest kindlasti tähelepanu väärib. Kellele kõlab Remedy Entertainment võõrana, siis nemad on nii Max Payne kui Max Payne 2 loojad. 


Mängu keskseks tegelaseks on romaanikirjanik Alan, kes üritab oma naise kaduma minemise tagamaid välja selgitada.

Mootoriks: MAX-FX 3.0, Havok ja Umbra Occlusion Booster. Mootor on kohati kandiline (teatud liigutustele ei allu kenasti), kuid graafiline pool on nauditav.

Kõhedust tekitavaid hetki mängus jagub. Laskemoona leiab vähe, seega mööda lasta pole soovitatav. "Pimedas on asju." Pimeduse vastu aitab taskulamp, mis on selles mängus sinu parim sõber. Vaenlaste tapmiseks on siin-seal ka muid abivahendeid, nagu näiteks plahvatavad tünnid.


Pisut nagu Hitchcock? Tundub nagu oleks...


Tegu pole küll rallimänguga, kuid pisut on ka seda...


Palju on vihjeid, mida näeb vaid taskulambi valgusel. Enamasti juhatatakse sind laskemoona jms. juurde.


Üsna geniaalne on valgustite süsteem. Sõna otseses mõttes on hambad ristis, kui jooksed pimedas generaatori juurde ja üritad seda käivitada... ajal, mil kuuled kolle sinu asukohale lähenemas. Kas saad lambi õigeks ajaks põlema?


Minul jäi paraku mäng läbi tegemata, sest liiga palju jutuajamist pole minu jaoks. Vahekaadreid jätkub ning mäng sunnib sind läbi käima teatud kadalippe, et mängus edasi liikuda. Mängu mõte on siiski hea!

Fallout'iga seda siiski ei võrdleks. Sul on väga kindlad raamid, mille sees liikuda. Sünge on ta küll. Max Payne'il on aegluubis tulistamine, mida selles mängus pole. Graafiline külg on samas väga ilus. Kui oled Fallout'i, Max Payne'i või ka Dead Space'i fänn, siis proovi ka see ära.

[8/10]

0 kommentaari: