laupäev, 28. august 2010

Assassin's Creed 2

Assassin's Creed nägi ilmavalgust 2007-ndal aastal. 3 aastat hiljem ilmub kaua, kaua oodatud järg. Graafika on paljuski edasi arendatud. Peategelasel on uued trikid, mis teevad mängu veel lõbusamaks.



Esimeses osas oli palju reaalajas liikumist, mis mulle üldse ei sobinud, nagu ka pikad vahelõigud, mida katkestada ei saa. Järjes tundub asi parem olevat.

Mängu tegevus toimub 21. ja 15. sajandis, renessansi ajastus, Itaalias.

Osad elemendid on kahjuks mängust eemaldatud, nagu tänaval naiste päästmine ahistavate mõõgameeste käest. Õnneks tuleb kõrguseid endiselt vallutada.

Siseruumides on ka palju ronimist, pisut nagu Tomb Raider :)

Losside ümber on tekkinud kohati väga suur ala, mis tekitab suurema vabaduse tunde.

Tagaajamise missioon? Ebareaalne kuid omapärane :)

Esimese osa võitlused jäid enamasti arusaamatuks. Mida tähtsam oli vastane (kaptenit tuli kaua tappa), seda kauem läks tema tapmiseks aega. Seekord on vastase pea kohal punased ruudud, mis näitavad tema elusid.

Rohkem relvi on mängus. Peategelane käsitleb neid väga osavalt :)


Stealh, Silent, Kill. Death...


Üleujutused itaalias...



Üks pluss on ka elupudelid. Kui elud saavad otsa, saad neid otse pudelist ammutada.


Ronida saab endiselt pea kõikjal.


Leonardo leiutis, mida peategelane ka suurima heameelega katsetas.


Mäng oleks taas võinud olla natuke sisukam... st mängus pole palju, mis sind seotuna hoiaks. Tänavatel neiude ahistamised sõdurite poolt oleks võinud siiski alles jätta. Korduvalt, alles! Elamust see mäng pakub ning ajaloolastelegi võiks see huvi pakkuda, sest mängus on kasutatud palju fakte ja kirjeldusi 15. sajandi Itaaliast!

[9/10]

0 kommentaari: